Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe " Drzewko z mięsem "
Kroki postępowania
![Krok 1 - Drożdżowe " Drzewko z mięsem " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-drzewko-z-miesem1-2.jpg)
Ogórek obieramy ( niekoniecznie ) delikatnie posypujemy pieprzem cytrynowym i lekko grillujemy . Studzimy.
![Krok 2 - Drożdżowe " Drzewko z mięsem " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-drzewko-z-miesem2-2.jpg)
Ciasto wałkujemy ( bez podsypywania mąką) w prostokąt oprószamy gałką i pieprzem , zwijamy w rulonik, przecinamy na pół i skręcamy.
![Krok 3 - Drożdżowe " Drzewko z mięsem " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-drzewko-z-miesem3-2.jpg)
Z każdej 1/4 części , robimy dwa wałeczki , rozklepujemy na prostokąty ok. 35-37 cm - 5-6 cm. Na każdy nakładamy po dwa plastry ogórka ( zostawiając przerwy) , i na ogórki mięso . Paski z długości przecinamy na pół i zwijamy w rulony.
W środek każdego rulona wkładamy osączoną czarną oliwkę.
![Krok 4 - Drożdżowe " Drzewko z mięsem " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-drzewko-z-miesem4-2.jpg)
Pieczemy najpierw w 180 C , potem dopiekamy w 160 C.
Smacznego.
![Krok 5 - Drożdżowe " Drzewko z mięsem " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-drzewko-z-miesem5-2.jpg)