Przepis i sposób przygotowania na: Drożdzowe króliczki
Kroki postępowania
Drożdże z 2 łyżkami cukru, odrobiną mąki i ciepłego mleka. Odstawić na 15 min
![Krok 1 - Drożdzowe króliczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-kroliczki1-2.jpg)
![Krok 2 - Drożdzowe króliczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-kroliczki2-2.jpg)
![Krok 3 - Drożdzowe króliczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-kroliczki3-2.jpg)
mąka pszenna | 1 kg |
cukier | 1/2 szkl |
drożdże | 5 dkg |
jajko | 5 szt |
mleko | 300 ml |
masło | 8 dkg |
cukier waniliowy | 1 szt |
morele suszone | 15 dkg |
migdały siekane | 15 dkg |
rodzynki | 10 dkg |
sól | 1/2 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: