Przepis i sposób przygotowania na: DROŻDŻOWE MAKOWCE Z FOREMKI
Kroki postępowania
Do misy miksera wsypujemy wszystkie składniki oprócz masła.Zarabiamy ciasto na gładką masę końcówkami spiralnymi(bądź ręcznie).Do wyrobionego ciasta dodajemy chłodne masło i jeszcze wyrabiamy aż ciasto wchłonie maso i będzie odchodziło od brzegów miski.Przykrywamy i dostawiamy do wyrośnięcia na ok 1 godzinę.
![Krok 1 - DROŻDŻOWE MAKOWCE Z FOREMKI foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-makowce-z-foremki1-2.jpg)
![Krok 2 - DROŻDŻOWE MAKOWCE Z FOREMKI foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-makowce-z-foremki2-2.jpg)
![Krok 3 - DROŻDŻOWE MAKOWCE Z FOREMKI foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-makowce-z-foremki3-2.jpg)
![Krok 4 - DROŻDŻOWE MAKOWCE Z FOREMKI foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-makowce-z-foremki4-2.jpg)
Upieczone ciasto studzimy i posypujemy cukrem pudrem bądź lukrem.
![Krok 5 - DROŻDŻOWE MAKOWCE Z FOREMKI foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-makowce-z-foremki5-2.jpg)