Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe racuchy z truskawkami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Drożdżowe racuchy z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-racuchy-z-truskawkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Drożdżowe racuchy z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-racuchy-z-truskawkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Drożdżowe racuchy z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-racuchy-z-truskawkami3-2.jpg)
Między czasie przygotowujemy truskawki: myjemy je, osuszamy, usuwamy szypułki i przekrawamy na połowę.
Gdy ciasto jest już wyrośnięte na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Łyżką, wcześniej zamoczoną w ciepłym oleju nabieramy porcje ciasta i wykładamy je na patelnię.
![Krok 4 - Drożdżowe racuchy z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-racuchy-z-truskawkami4-2.jpg)
Gotowe racuszki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy je oprószone cukrem pudrem połączonym z cukrem waniliowym.
![Krok 5 - Drożdżowe racuchy z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-racuchy-z-truskawkami5-2.jpg)