Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe rogaliki
Kroki postępowania
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 180 stopni na około 20 minut.
Upieczone rogaliki posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego:)
mąka pszenna | 4 szklanki |
margaryna | 250 gram |
drożdże świeże | 50 gram |
cukier | 4 łyżki |
jajko | 4 sztuki |
śmietana 18 proc | 1 szklanka |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
powidła śliwkowe | 1 słoik |
nutella | |
cukier puder | 5 łyżek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: