Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe ślimaki serowe
Kroki postępowania
Ciasto: w ciepłym mleku rozpuścić drożdże i cukier. Dodać olej. Wlać całość do mąki wymieszanej z solą. Zagnieść jednolite ciasto i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia.
W tym czasie przygotować farsz. Twaróg dobrze ugnieść z jajkiem.
![Krok 1 - Drożdżowe ślimaki serowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slimaki-serowe1-2.jpg)
Cebulę posiekać w kosteczkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do sera,
![Krok 2 - Drożdżowe ślimaki serowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slimaki-serowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Drożdżowe ślimaki serowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slimaki-serowe3-2.jpg)
Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt, nałożyć i rozsmarować farsz.
![Krok 4 - Drożdżowe ślimaki serowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slimaki-serowe4-2.jpg)
![Krok 5 - Drożdżowe ślimaki serowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slimaki-serowe5-2.jpg)
![Krok 6 - Drożdżowe ślimaki serowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slimaki-serowe6-2.jpg)
Ułożyć na blasze wyścielonej papierem rozcięciem do góry. Odstawić do napuszenia na 30 minut.
Po tym czasie można bułki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać tartym żółtym serem (posypałam część bułeczek). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 20 minut. Podawać na ciepło lub zimno
![Krok 7 - Drożdżowe ślimaki serowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slimaki-serowe7-2.jpg)