Przepis i sposób przygotowania na: drożdzowe z kapustą i grzybami
Kroki postępowania
Dożdże rozcieramy z cukrem. Dodajemy do reszty, dodajemy także smietanę i zioła.
Zagniatamy ciasto i odstawiamy na ok 30 minut.
nastepnie rozwałkowywujemy. Smarujemy wodą.
![Krok 1 - drożdzowe z kapustą i grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-z-kapusta-i-grzybami1-2.jpg)
kapustę kiszoną siekamy, wrzucamy do garnka z 1 lisciem laurowym i 2 zielami angielskimi i startą (obraną, opłukaną) marchewkę. Następnie zalewamy wodą. Gotujemy aż kapusta będzie miękka.
Pieczarki obieramy, kroimy, podduszamy. Doprawiamy do smaku.
Mieszamy ze sobą i doprawiamy do smaku.
![Krok 2 - drożdzowe z kapustą i grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-z-kapusta-i-grzybami2-2.jpg)
![Krok 3 - drożdzowe z kapustą i grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-z-kapusta-i-grzybami0-2.jpg)