Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

drożdzowe z kapustą i grzybami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
cukier 2 łyżki
sól szczypta
masło 15 dag
jajko 2-3 sztuki
drożdże 5 dag
śmietana gęsta 1/2 szklanki
kapusta kiszona 60 dag
cebula 2 sztuka
pieczarki 30 dag
przyprawy do farszu
zioła 1 łyżeczka
marchewka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: drożdzowe z kapustą i grzybami

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewamy, dodajemy posiekane masło. następnie dodajemy jajka.

Dożdże rozcieramy z cukrem. Dodajemy do reszty, dodajemy także smietanę i zioła.

Zagniatamy ciasto i odstawiamy na ok 30 minut.
nastepnie rozwałkowywujemy. Smarujemy wodą.
Krok 1 - drożdzowe z kapustą i grzybami foto
2
Dodajemy farsz z kapusty na środek:
kapustę kiszoną siekamy, wrzucamy do garnka z 1 lisciem laurowym i 2 zielami angielskimi i startą (obraną, opłukaną) marchewkę. Następnie zalewamy wodą. Gotujemy aż kapusta będzie miękka.

Pieczarki obieramy, kroimy, podduszamy. Doprawiamy do smaku.
Mieszamy ze sobą i doprawiamy do smaku.
Krok 2 - drożdzowe z kapustą i grzybami foto
3
zijamy w rulon. boki łączmy. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem pieczeniowym w temo 180 stopi w rozgrzanym piekarniku, sprawdzajac wykałaczką czy ciasto jest gotowe.
Krok 3 - drożdzowe z kapustą i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 12.03.2013 15:42
z barszczykiem rewelka
babajaga1969 10.02.2013 18:09
sorry -tam miała być wesoła minka, a nie pytajnik - pomyłka :)- smaczne :)
babajaga1969 10.02.2013 18:07
pyszne te bułeczki - do tego sosik czosnkowy - smaczne ?
Krakowianka 10.02.2013 16:29
zjadłabym ;)
mikrusiak 10.02.2013 15:42
smaczności...:P
paulina2157 10.02.2013 15:18
super lubię takie połączenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak