Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe z twarogiem
Kroki postępowania
Blaszkę wsunąć do piekarnika, włączyć światełko i pozostawić na 30 minut do podrośnięcia.
Włączyć termostat na 165* i pięć ciasto ok.45 minut.
mąka pszenna | 1 kg |
cukier kryształ | 1,5 szkl. |
drożdże świeże | 100 g |
mleko sojowe | 600 ml |
jajko | 2 |
żółtko jajek | 3-4 |
sól | 2/3 łyżeczki |
masło | 120 g |
twaróg | 500 g |
cukier puder | 2/3 szkl. |
żółtko jajek | 2-3 |
cukier waniliowy | 1 op. |
masło | 70 g |
cukier kryształ | 2 łyżki |
mąka pszenna | ile zabierze |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: