Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówka dyniowa
Kroki postępowania
![Krok 1 - Drożdżówka dyniowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-dyniowa1-2.jpg)
Do misy robota wsypać mąkę, resztę cukru, dodać puree z dyni, jajko, masło i rozczyn. Zagnieść jednolite ciasto i odstawić na 1,5h do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
![Krok 2 - Drożdżówka dyniowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-dyniowa2-2.jpg)
Następnie wyjąć na stolnicę, krótko wyrobić, uformować okrągły placek
![Krok 3 - Drożdżówka dyniowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-dyniowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Drożdżówka dyniowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-dyniowa4-2.jpg)
Składniki na kruszonkę zmiksować w rozdrabniaczu. Ciasto posmarować delikatnie mlekiem i posypać kruszonką. Leciutko przyklepać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 40 minut. Wystudzić na kratce.
![Krok 5 - Drożdżówka dyniowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-dyniowa5-2.jpg)