Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówka z pachnącą kruszonką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Drożdżówka z pachnącą kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-z-pachnaca-kruszonka1-2.jpg)
Resztę mleka podgrzać troszeczkę mocniej i rozpuścić w nim masło. Przestudzić do letniej temperatury.
![Krok 2 - Drożdżówka z pachnącą kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-z-pachnaca-kruszonka2-2.jpg)
![Krok 3 - Drożdżówka z pachnącą kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-z-pachnaca-kruszonka3-2.jpg)
![Krok 4 - Drożdżówka z pachnącą kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-z-pachnaca-kruszonka4-2.jpg)
![Krok 5 - Drożdżówka z pachnącą kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-z-pachnaca-kruszonka5-2.jpg)
![Krok 6 - Drożdżówka z pachnącą kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-z-pachnaca-kruszonka6-2.jpg)
![Krok 7 - Drożdżówka z pachnącą kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-z-pachnaca-kruszonka7-2.jpg)
![Krok 8 - Drożdżówka z pachnącą kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-z-pachnaca-kruszonka8-2.jpg)
Wyrośnięte ciasto odgazować.
![Krok 9 - Drożdżówka z pachnącą kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-z-pachnaca-kruszonka9-2.jpg)
![Krok 10 - Drożdżówka z pachnącą kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-z-pachnaca-kruszonka10-2.jpg)
![Krok 11 - Drożdżówka z pachnącą kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-z-pachnaca-kruszonka11-2.jpg)
![Krok 12 - Drożdżówka z pachnącą kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-z-pachnaca-kruszonka12-2.jpg)
![Krok 13 - Drożdżówka z pachnącą kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-z-pachnaca-kruszonka13-2.jpg)
![Krok 14 - Drożdżówka z pachnącą kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-z-pachnaca-kruszonka14-2.jpg)
mąka tortowa | 35 dag |
drożdże | 3 dag |
mleko | 3/4 szkl. |
masło | 2,5 dag |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
cukier | 4 łyżki |
jajko | 1 szt. |
żurawina suszona | 1/2 szkl. |
wiśniówka | 2 łyżki |
żółtko jajek | 1 szt. do smarowania |
mąka tortowa | do podsypania |
mąka tortowa | 4 łyżki |
cukier | 1 łyżka |
masło zimne | 3 dag |
cynamon Prymat | duża szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: