Przepis i sposób przygotowania na: drożdżówka z polewą michałkową
Kroki postępowania
Mąkę przesiać do naczynia, dodać kakao, drożdże, cukier, szczyptę soli i zmieszać. Dodać oliwę, mleko i wyrobić dokładnie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Następnie na blasze rozwałkować placek (z grubszymi krawędziami).
![Krok 1 - drożdżówka z polewą michałkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-z-polewa-michalkowa3-2.jpg)
Ciasto po ponownym wyrośnięciu upiec w średnio nagrzanym piekarniku w około 15 minut.
![Krok 2 - drożdżówka z polewą michałkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-z-polewa-michalkowa2-2.jpg)
Michałki (użyłam białych, kawowych i czekoladowych) pokroić i ułożyć na ciepłym cieście.
![Krok 3 - drożdżówka z polewą michałkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-z-polewa-michalkowa1-2.jpg)
Michałki lekko się stopią, można wtedy wygładzić je nożem. Smaczne na ciepło i na zimno.
![Krok 4 - drożdżówka z polewą michałkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-z-polewa-michalkowa0-2.jpg)