Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówka z rabarbarem, truskawkami i czekoladą
Kroki postępowania
Do miski przesiać mąkę, wlać zaczyn, dodać sól, cukier i żółtka. Wyrabiać ciasto dodając do niego stopniowo margarynę. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 30 minut (ma podwoić swoją objętość)
![Krok 1 - Drożdżówka z rabarbarem, truskawkami i czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-z-rabarbarem-truskawkami-i-czekolada1-2.jpg)
![Krok 2 - Drożdżówka z rabarbarem, truskawkami i czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-z-rabarbarem-truskawkami-i-czekolada2-2.jpg)
![Krok 3 - Drożdżówka z rabarbarem, truskawkami i czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-z-rabarbarem-truskawkami-i-czekolada3-2.jpg)
Ponownie odstawić do wyrośnięcia na około 30 minut.
![Krok 4 - Drożdżówka z rabarbarem, truskawkami i czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-z-rabarbarem-truskawkami-i-czekolada4-2.jpg)
![Krok 5 - Drożdżówka z rabarbarem, truskawkami i czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-z-rabarbarem-truskawkami-i-czekolada5-2.jpg)
Drożdżówkę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (funkcja góra – dół) i piec około 40 – 45 minut.
![Krok 6 - Drożdżówka z rabarbarem, truskawkami i czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowka-z-rabarbarem-truskawkami-i-czekolada6-2.jpg)