Przepis i sposób przygotowania na: DROŻDŻÓWKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ
Kroki postępowania
2/ Do miski wsypać mąkę, sól, cukier waniliowy, masło, rozczyn z mlekiem i jajka z cukrem. Wyrobić gładkie ciasto aż zacznie odstawać od ręki. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ok godziny.
3/ Składniki na kruszonkę wymieszać ze sobą. Po roztarciu powinna mieć konsystencję pisaku. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kosteczkę. Wymieszać z cukrem, cynamonem i rumem.
![Krok 1 - DROŻDŻÓWKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-z-jablkami-i-kruszonka1-2.jpg)
![Krok 2 - DROŻDŻÓWKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-z-jablkami-i-kruszonka2-2.jpg)
![Krok 3 - DROŻDŻÓWKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-z-jablkami-i-kruszonka3-2.jpg)
![Krok 4 - DROŻDŻÓWKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-z-jablkami-i-kruszonka4-2.jpg)