Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką.
Kroki postępowania
Drożdże rozcieramy z 1 łyżką cukru,1 łyżką mąki i połową ciepłego mleka.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 15 minut.
Do mąki dodajemy wyrośnięte drożdże,utarte z cukrem jajka,stopione masło i zagniatamy ciasto w razie potrzeby dolewając pozostałe ciepłe mleko.
Z ciasta formujemy kulę,przekładamy do miski,przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 1 godzinę w ciepłym miejscu.
![Krok 1 - Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-z-rabarbarem-i-kruszonka.1-2.jpg)
Składniki kruszonki przekładamy do miski i rozcieramy opuszkami palców aż powstaną małe grudki.
![Krok 2 - Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-z-rabarbarem-i-kruszonka.2-2.jpg)
![Krok 3 - Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-z-rabarbarem-i-kruszonka.3-2.jpg)
![Krok 4 - Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-z-rabarbarem-i-kruszonka.4-2.jpg)
![Krok 5 - Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-z-rabarbarem-i-kruszonka.5-2.jpg)