Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki z rabarbarem Zewy
Kroki postępowania
Drożdże wymieszać z obydwoma cukrami.
Margarynę stopić i lekko wystudzić.
Mąkę wsypać do miski, wlać letnie mleko oraz rozpuszczone drożdże i wbić jajka.
![Krok 1 - Drożdżówki z rabarbarem Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-z-rabarbarem-zewy1-2.jpg)
![Krok 2 - Drożdżówki z rabarbarem Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-z-rabarbarem-zewy2-2.jpg)
Oprószyć mąką i zostawić do wyrośnięcia.
![Krok 3 - Drożdżówki z rabarbarem Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-z-rabarbarem-zewy3-2.jpg)
![Krok 4 - Drożdżówki z rabarbarem Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-z-rabarbarem-zewy4-2.jpg)
![Krok 5 - Drożdżówki z rabarbarem Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-z-rabarbarem-zewy5-2.jpg)
![Krok 6 - Drożdżówki z rabarbarem Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-z-rabarbarem-zewy6-2.jpg)
![Krok 7 - Drożdżówki z rabarbarem Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-z-rabarbarem-zewy7-2.jpg)
Do miski wsypać mąkę, cukier i masło i rozcierając w dłoniach zrobić kruszonkę
![Krok 8 - Drożdżówki z rabarbarem Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-z-rabarbarem-zewy8-2.jpg)
Tak przygotowane zostawić do lekkiego podrośnięcia.
Gdy bułki podrosną blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni z termoobiegiem na 25 minut.
Gotowe zajadać jeszcze ciepłe lub jak wystygną.
![Krok 9 - Drożdżówki z rabarbarem Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-z-rabarbarem-zewy9-2.jpg)