Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowy chleb dyniowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Drożdżowy chleb dyniowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-chleb-dyniowy1-2.jpg)
Do pojemnika robota wsypać mąkę i sól. W ciepłym mleku rozpuścić drożdże i cukier. Rozczyn wlać do pojemnika z mąką,
![Krok 2 - Drożdżowy chleb dyniowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-chleb-dyniowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Drożdżowy chleb dyniowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-chleb-dyniowy3-2.jpg)
Po tym czasie wyjąć ciasto na stolnicę, zagnieść krótko i uformować podłużny bochenek.
![Krok 4 - Drożdżowy chleb dyniowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-chleb-dyniowy4-2.jpg)
![Krok 5 - Drożdżowy chleb dyniowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-chleb-dyniowy5-2.jpg)
Po tym czasie chleb naciąć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 stopni. Piec 20 minut, obniżyć do 180 i piec jeszcze 30 minut. Gdyby chleb się za szybko rumienił przykryć folią aluminiową. Wystudzić na kratce
![Krok 6 - Drożdżowy chleb dyniowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-chleb-dyniowy6-2.jpg)