Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowy orzechowiec
Kroki postępowania
![Krok 1 - Drożdżowy orzechowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-orzechowiec1-2.jpg)
![Krok 2 - Drożdżowy orzechowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-orzechowiec2-2.jpg)
![Krok 3 - Drożdżowy orzechowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-orzechowiec3-2.jpg)
![Krok 4 - Drożdżowy orzechowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-orzechowiec4-2.jpg)
![Krok 5 - Drożdżowy orzechowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-orzechowiec5-2.jpg)
![Krok 6 - Drożdżowy orzechowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-orzechowiec6-2.jpg)
![Krok 7 - Drożdżowy orzechowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-orzechowiec0-2.jpg)
Ciasto: | |
mąka | 500 gram |
cukier | 120 gram |
cukier waniliowy | 30 gram |
mleko ciepłe | 200 ml |
masło lub palma | 125 gram |
sól | 1 szczypta |
jajko | 1 sztuka |
MASA ORZECHOWA: | |
cukier | 1 szklanka |
masło | 50 gram |
słodka śmietanka | 50 ml |
drożdże świeże | 50 gram |
orzechy włoskie | 200 mielone |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: