Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowy zawijaniec z budyniem
Kroki postępowania
Budyń wymieszać w 1/2 szklanki mleka, pozostałe mleko zagotować i na gotujące się mleko wlać rozrobiony proszek budyniowy, mieszając zagotować i wystudzić.
Stolnicę podsypać mąką i rozwałkować na niej ciasto w prostokąt,
![Krok 1 - Drożdżowy zawijaniec z budyniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-zawijaniec-z-budyniem1-2.jpg)
![Krok 2 - Drożdżowy zawijaniec z budyniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-zawijaniec-z-budyniem2-2.jpg)
Formę do keksa 30 cm długości wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto po wierzchu posmarować jajkiem i odstawić do ponownego wyrośnięcia.
![Krok 3 - Drożdżowy zawijaniec z budyniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-zawijaniec-z-budyniem4-2.jpg)
![Krok 4 - Drożdżowy zawijaniec z budyniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-zawijaniec-z-budyniem3-2.jpg)
![Krok 5 - Drożdżowy zawijaniec z budyniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-zawijaniec-z-budyniem5-2.jpg)