Przepis i sposób przygotowania na: Dynia faszerowana mielonym indykiem z utartymi ziemniakami
Kroki postępowania
Posmarować wierzch każdego krążka mieszanką majonezu i koncentratu pomidorowego, po czym zapiekać jeszcze 10 minut.
dynia | podłużna duża |
mięso mielone indycze | 750 g |
ziemniaki | 3-4 duże |
cebula biała | utarta |
natka pietruszki | 1-2 łyżki |
koperek | 1-2 łyżki |
kozieradka | mielona łyżeczka |
sól | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Czosnek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
Imbir mielony Prymat | 1 łyżeczka |
Papryka słodka mielona Prymat | wędzona łyżeczka |
Kminek mielony Prymat | do smaku |
majonez tradycyjny | 3-4 łyżki |
koncentrat pomidorowy | 1 łyżka |
pomidory |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: