Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Dynia na ostro z jaglaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
chili
dynia pol kg
przecier pomidorowy 1 łyzka
sól
olej
kasza jaglana 1 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia na ostro z jaglaną

Na rozgrzanej patelni szklimy cebulę z dodatkiem czosnku. Dynię obieramy, ścieramy na tarce i dodajemy do cebuli - dusimy ok 20 min aż dynia będzie miękka i zacznie się rozpadać. Dynie przyprawiamy przecierem pomidorowym, solą i chili do smaku. W tym momencie możemy dynię zmiksowac jeśli chcemy gładka konsystencję. Do dyni dodajemy ugotowana kasze jaglaną, mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 04.08.2013 09:01
lubie ja jako pastę do chrupkiego pieczywa
Konczi 04.08.2013 08:32
myślę że spokojnie można podać do kotlecików bądź innego mięsa
Magula 04.08.2013 07:39
Do czego to podajemy??

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak