Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowa babka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Dyniowa babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowa-babka2-2.jpg)
![Krok 2 - Dyniowa babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowa-babka3-2.jpg)
![Krok 3 - Dyniowa babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowa-babka4-2.jpg)
![Krok 4 - Dyniowa babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowa-babka1-2.jpg)
![Krok 5 - Dyniowa babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowa-babka0-2.jpg)
jaja | 2 szt |
cukier | 4/5 szklanki |
mąka pszenna | 5 czubatych łyżek |
mąka pełnoziarnista | 3 czubate łyżki |
dynia | 2 szklanki obranej i bez miękkiego |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
rodzynki | 2 duże garści |
tłuszcz do formy | |
olej | 1/2 szklanki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: