Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowa zupa z karotką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Dyniowa zupa z karotką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowa-zupa-z-karotka1-2.jpg)
![Krok 2 - Dyniowa zupa z karotką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowa-zupa-z-karotka2-2.jpg)
![Krok 3 - Dyniowa zupa z karotką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowa-zupa-z-karotka3-2.jpg)
Zupę krem stawiamy na ogniu, zagotowujemy i ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku.
Gotową porcjujemy na talerze. Dekorujemy kleksem gęstej śmietany i jarmużowymi chipsami. Lekko oprószamy kolorowym pieprzem i podajemy.
CHIPSY:
W trakcie gotowania zupy przygotowujemy chipsy. Umyty i osuszony jarmuż obieramy z grubych łodyg, urywając zgrabne kawałki liści. Liście układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą i oprószamy przyprawami.
Następnie blaszkę z jarmużem wkładamy do nagrzanego piekarnika. Całość zapiekamy około 10 -12 minut w 150°C do momentu jak liście staną się chrupkie.
![Krok 4 - Dyniowa zupa z karotką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowa-zupa-z-karotka4-2.jpg)