Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe bułeczki z dżemem
Kroki postępowania
Do misy robota wlać ciepłe mleko i puree z dyni, dodać cukier i pokruszone drożdże, wymieszać do rozpuszczenia. Następnie wlać roztopione masło,
![Krok 1 - Dyniowe bułeczki z dżemem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowe-buleczki-z-dzemem1-2.jpg)
W międzyczasie przygotować nadzienie:
Dżem zmieszać z karobem i przyprawą.
![Krok 2 - Dyniowe bułeczki z dżemem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowe-buleczki-z-dzemem3-2.jpg)
![Krok 3 - Dyniowe bułeczki z dżemem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowe-buleczki-z-dzemem2-2.jpg)
Wyrośnięte ciasto wyjąć na stolnicę, krótko wyrobić, podzielić na 15 równych kawałków, każdy rozpłaszczyć.
![Krok 4 - Dyniowe bułeczki z dżemem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowe-buleczki-z-dzemem4-2.jpg)
![Krok 5 - Dyniowe bułeczki z dżemem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowe-buleczki-z-dzemem5-2.jpg)
Po tym czasie bułeczki posmarować mlekiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Piec około 25 minut. Wystudzić na kratce
![Krok 6 - Dyniowe bułeczki z dżemem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowe-buleczki-z-dzemem6-2.jpg)