Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe ciasto z kremem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Dyniowe ciasto z kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowe-ciasto-z-kremem-1-2.jpg)
![Krok 2 - Dyniowe ciasto z kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowe-ciasto-z-kremem-2-2.jpg)
![Krok 3 - Dyniowe ciasto z kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowe-ciasto-z-kremem-3-2.jpg)
Żółtka oddzielić od białek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę dodając stopniowo po łyżce cukru.
![Krok 4 - Dyniowe ciasto z kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowe-ciasto-z-kremem-4-2.jpg)
![Krok 5 - Dyniowe ciasto z kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowe-ciasto-z-kremem-5-2.jpg)
Wylać do przygotowanej formy o takiej samej wielkości jak ciasto dyniowe i włożyć na 12-15 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
![Krok 6 - Dyniowe ciasto z kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowe-ciasto-z-kremem-6-2.jpg)
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Całe jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić nad garnkiem z gotującą się wodą. Zdjąć z pary i ubijać do ostudzenia.
Margarynę dokładnie utrzeć, dodając po łyżce zimnej masy jajecznej, wiórki kokosowe i płynną czekoladę. Zimne ciasto skropić ponczem i przekładać.
Po wierzchu ciasto posmarować cienką warstwą masy i posypać wiórkami kokosowymi.
![Krok 7 - Dyniowe ciasto z kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowe-ciasto-z-kremem-7-2.jpg)