Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowo- czekoladowe babeczki
Kroki postępowania
Czekoladę kroimy w kostkę.
Gotowe studzimy, a przed podaniem oprószamy delikatnie cukrem pudrem.
mąka pszenna | 2 szklanki |
mąka razowa | 0,5 szklanki |
mleko | 1/3 szklanki |
olej | 0,5 szklanki |
puree z dyni | 1 szklanka , gęste |
jajko | 2 sztuki |
cukier | 3/4 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 0,5 łyżeczki |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 łyżka |
czekolada gorzka | 100 gram dobrej jakości |
cukier puder | do podania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: