Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowy torcik Majki
Kroki postępowania
Biszkopt: białka ubić na pianę, dodawać stopniowo cukier puder, cały czas ubijając aż powstanie lśniąca sztywna piana. Następnie dodawać po jednym żółtku, po każdym dokładnie miksując. Dodawać po łyżeczce puree z dyni, za każdym razem dokładnie miksując.
![Krok 1 - Dyniowy torcik Majki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowy-torcik-majki1-2.jpg)
![Krok 2 - Dyniowy torcik Majki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowy-torcik-majki2-2.jpg)
![Krok 3 - Dyniowy torcik Majki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowy-torcik-majki3-2.jpg)
Masa 1: śmietanę zmiksować na sztywno, dodawać po łyżeczce masy krówkowej.
![Krok 4 - Dyniowy torcik Majki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowy-torcik-majki4-2.jpg)
Pierwszy blat ułożyć na talerzu, posmarować połową masy, następnie drugi blat, połowa masy i ostatni blat. Wyrównać, docisnąć.
![Krok 5 - Dyniowy torcik Majki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowy-torcik-majki5-2.jpg)
Masa 2: śmietanę zmiksować na sztywno, dodać mascarpone i cukier puder. Zmiksować ponownie. Masę nałożyć na wierzch i boki tortu, rozsmarować równo i
![Krok 6 - Dyniowy torcik Majki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowy-torcik-majki6-2.jpg)
Wstawić do lodówki na kilka godzin.
![Krok 7 - Dyniowy torcik Majki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowy-torcik-majki7-2.jpg)