Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Dżem jabłkowo-brzoskwiniowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 kg
brzoskwinie 1 kg
cukier 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jabłkowo-brzoskwiniowy

Jabłka i brzoskwinie obieramy ze skórki. Wycinamy pestki i gniazda nasienne. Kroimy w kostkę zasypujemy cukrem. Smażymy ok 20 minut, odstawiamy do wystygnięcia i tak powtarzamy aż dżem się zgęstnie. Przekładamy gorące do wyparzonych słoików. szczelnie zakręcamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 21.09.2012 08:50
Lubię dżemy z dwóch rodzajów owoców.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak