Przepis i sposób przygotowania na: Dżem marchwiowo-cytrynowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Dżem marchwiowo-cytrynowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dzem-marchwiowo-cytrynowy1-2.jpg)
Przygotowany mus marchwiowy ponownie stawiamy na ogniu i dodajemy cukier.
![Krok 2 - Dżem marchwiowo-cytrynowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dzem-marchwiowo-cytrynowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Dżem marchwiowo-cytrynowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dzem-marchwiowo-cytrynowy3-2.jpg)
![Krok 4 - Dżem marchwiowo-cytrynowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dzem-marchwiowo-cytrynowy4-2.jpg)
marchew | 1 kg |
cukier | 0,5 kg |
cynamon Prymat | 0,5 łyżeczki |
cytryna | 3 sztuki |
sok jabłkowy | 0,5 szklanki (domowej roboty) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: