Przepis i sposób przygotowania na: Dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dzyndzalki-z-hreczka-i-skrzeczkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dzyndzalki-z-hreczka-i-skrzeczkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dzyndzalki-z-hreczka-i-skrzeczkami3-2.jpg)
2.Wędzony boczek wytapiamy na małym ogniu, dodajemy cebulę, szklimy.Studzimy.Łączymy z pokrojonymi w kostkę jajami na twardo i ostudzoną kaszą gryczaną .Doprawiamy solą i pieprzem i mielonym kminkiem. 3. Dzień wcześniej surowy boczek w całości posoliłam, dodałam pieprzu natarłam pastą z utartego czosnku z majerankiem Odłożyłam na noc do lodówki. Na drugi dzień pokroiłam w kostkę i usmażyłam skraweczki polewamy tym sakiewki albo możemy zjeść bez nich .
![Krok 4 - Dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dzyndzalki-z-hreczka-i-skrzeczkami0-2.jpg)