Przepis i sposób przygotowania na: Eklerki z bitą śmietaną
Kroki postępowania
![Krok 1 - Eklerki z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eklerki-z-bita-smietana1-2.jpg)
![Krok 2 - Eklerki z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eklerki-z-bita-smietana2-2.jpg)
![Krok 3 - Eklerki z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eklerki-z-bita-smietana3-2.jpg)
Pieczemy ok. 20 minut w temp. 200 stopni. Studzimy.
![Krok 4 - Eklerki z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eklerki-z-bita-smietana4-2.jpg)
![Krok 5 - Eklerki z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eklerki-z-bita-smietana5-2.jpg)
![Krok 6 - Eklerki z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eklerki-z-bita-smietana6-2.jpg)
![Krok 7 - Eklerki z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eklerki-z-bita-smietana7-2.jpg)
jajko | 5 sztuk |
margaryna | 125 gram |
woda | 1 szklanka |
mąka | 1 szklanka |
śmietana kremówka | 200 gram |
cukier puder | 1,5 łyżki |
cukier waniliowy | 1/2 opakowania |
polewa czekoladowa | 1 opakowanie |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: