Przepis i sposób przygotowania na: Fale Dunaju z wiśniami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Fale Dunaju z wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fale-dunaju-z-wisniami-1-2.jpg)
![Krok 2 - Fale Dunaju z wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fale-dunaju-z-wisniami-2-2.jpg)
![Krok 3 - Fale Dunaju z wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fale-dunaju-z-wisniami-3-2.jpg)
Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Studzimy.
![Krok 4 - Fale Dunaju z wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fale-dunaju-z-wisniami-4-2.jpg)
![Krok 5 - Fale Dunaju z wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fale-dunaju-z-wisniami-5-2.jpg)
Smacznego.
![Krok 6 - Fale Dunaju z wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fale-dunaju-z-wisniami-6-2.jpg)
jajko | 5 szt |
mąka pszenna | 2 szklanki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
cukier | 1 szklanka |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
masło lub margaryna | 250 g |
sól | 1 szczypta |
kakao | 2 łyżki kopiaste |
mleko | 4-5 łyżek |
mleko | 400 ml |
budyń waniliowy | 1 opakowanie z cukrem |
masło | 200 g |
wiśnie bez pestek | 300 g - około |
mąka pszenna | 2 łyżki |
kakao do posypania | |
dekoracja | 5-6 łyżeczek płatków czekoladowych |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: