Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasola biała

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała fasola
40 dkg
mąka
1 łyżka
ocet
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
masło
1 łyżka
bulion
1 szklanka
cukier
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola biała

Dojrzałą fasolę ugotować w dużym garnku - około 1 godziny i odcedzić. Rozpuścić na patelni łyżkę masła, dodać łyżkę mąki, rozetrzeć, powoli dolewać bulionu mieszając. Dodać parę łyżek octu, trochę cukru i soli, wymieszać z fasolą i razem zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 10.06.2011 10:04
pycha
buksiak12 30.09.2010 10:54
smaczna
RenataZ-et 29.08.2010 14:26
Mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak