Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasola z wędzoną makrelą

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola
30 dag
makrela wędzona
30 dag
koncentrat pomidorowy
3 łyżki
cebula
2 szt
czosnek ząbki
1 szt
mąka
2 łyżki
smalec
2 łyżki
ketchup
3 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
ser żółty
2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z wędzoną makrelą

Fasolę namoczyć poprzedniego dnia, następnie ugotować w tej samej wodzie. Smalec wymieszać z mąką, koncentratem pomidorowym, ketchupem, rozgniecionym czosnkiem i posiekaną cebulą, rozprowadzić wywarem z fasoli i zagotować. Przyprawić do smaku. Odcedzoną fasolę włożyć do naczynia żaroodpornego, na fasoli położyć oczyszczoną ze skóry i ości makrelę, zalać wszystko sosem pomidorowym i posypać utartym serem. Zapiec w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.08.2013 23:40
Smakowicie się zapowiada.
Katarzyna59 15.03.2013 19:51
fajne połączenie
magdziorka6 20.02.2012 17:15
fajne
Monika193
Monika193 02.01.2011 00:12
uwielbiam makrelę wędzoną
Iwona51
Iwona51 31.12.2010 17:38
mniam same smakołyki
ada12302 31.12.2010 17:33
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak