Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos

koncentrat pomidorowy
cebula 1 sztuka
mąka pszenna

skład

fasola 200 gram
kiełbasa śląska 150 gram

przyprawy

Majeranek suszony Prymat
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
Tymianek suszony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2
Ziele angielskie całe Prymat 2

Porada

Najlepiej smakuje następnego dnia, kiedy przejdzie smakiem. Podajemy z chlebem.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasole zalewamy na noc zimną wodą tak aby przykrywało ok 5cm warstwa wody.
Nastepnego dnia dolewamy trochę wody wrzucamy ziele angielskie oraz liście laurowe i gotujemy w wodzie w której fasolka się moczyła.
Na patelni podsmazamy drobno pokrojoną cebulkę i kiełbasę pokrojoną w plasterki.
Gdy fasolka zaczyna robić się miękka dodajemy podsmażoną cebulę oraz kiełbasę.
W momencie gdy fasolka osiągnęła miękkość dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy oraz zaczepujemy małą ilością mąki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak