Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 30-40 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 2 szt
mąka 1 szklanka
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w panierce

Fasolkę szparagową obrać z końcówek i ugotować w osolonej wodzie.Jajka rozbełtać z pieprzem.Każdą fasolkę oprószyć mąką i panierować w jajku i bułce tartej.Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor.Posypać przyprawą kucharek.Podawać do obiadu z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 08.07.2015 16:10
Bardzo lubię fasolkę tak przygotowaną :) Pysznie wygląda
pycholka 08.07.2015 13:28
Świetny pomysł, prosto i smacznie :)
marcia7 08.07.2015 13:24
a wygląda jak frytki, pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak