Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z sosem z mąki z cieciorki i czarnym sezamem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Fasolka szparagowa z sosem z mąki z cieciorki i czarnym sezamem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolka-szparagowa-z-sosem-z-maki-z-cieciorki-i-czarnym-sezamem1-2.jpg)
![Krok 2 - Fasolka szparagowa z sosem z mąki z cieciorki i czarnym sezamem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolka-szparagowa-z-sosem-z-maki-z-cieciorki-i-czarnym-sezamem2-2.jpg)
![Krok 3 - Fasolka szparagowa z sosem z mąki z cieciorki i czarnym sezamem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolka-szparagowa-z-sosem-z-maki-z-cieciorki-i-czarnym-sezamem3-2.jpg)
![Krok 4 - Fasolka szparagowa z sosem z mąki z cieciorki i czarnym sezamem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolka-szparagowa-z-sosem-z-maki-z-cieciorki-i-czarnym-sezamem4-2.jpg)
![Krok 5 - Fasolka szparagowa z sosem z mąki z cieciorki i czarnym sezamem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolka-szparagowa-z-sosem-z-maki-z-cieciorki-i-czarnym-sezamem5-2.jpg)
![Krok 6 - Fasolka szparagowa z sosem z mąki z cieciorki i czarnym sezamem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolka-szparagowa-z-sosem-z-maki-z-cieciorki-i-czarnym-sezamem6-2.jpg)
![Krok 7 - Fasolka szparagowa z sosem z mąki z cieciorki i czarnym sezamem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolka-szparagowa-z-sosem-z-maki-z-cieciorki-i-czarnym-sezamem7-2.jpg)
fasolka szparagowa | 500 g |
woda | 500 ml |
mąka z ciecierzycy | 40 g |
jogurt naturalny | 150 g |
olej rzepakowy | 1 łyżka |
Gorczyca biała cała Prymat | 1 łyżeczka |
imbir starty | 0,5 łyżeczki |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 0,25 łyżeczki |
szalotka | 1 |
Kurkuma mielona Prymat | 0,25 łyżeczki |
cukier | 1 łyżeczka |
sok z cytryny | 1 łyżka |
sól | 2 łyżeczki |
cytryna | kawałki |
pomidory | kawałki |
sezam czarny | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: