Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolowa z pęczakiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczak
1 szklanka
fasola
1 szklnka
czosnek
3 ząbki
kiełbasa
15 dkg
cebula
1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
3 sztuki
ziele angielskie
4 sztuki
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa z pęczakiem

Fasolę zalać wodą na noc. Następnego dnia ugotować ją w osolonej wodzie, osobno ugotować pęczak. Kiedy pęczak się ugotuje, odcedzamy go i dodajemy do fasoli. Kiełbaskę i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu, dodać do zupy. Dodać też ziele, liście i pokrojony czosnek. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 17.10.2011 18:43
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak