Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana Cukinia
Kroki postępowania
Cukinię przekrój wzdłuż na pół, wydrąż miąższ.
Cebulę drobno posiekaj.
Uszykuj pół szklanki kuskusu. Zalej ją do pełna wrzątkiem z dodatkiem soli.
Wydrążone cukinie podpiekaj w piekarniku przez około 15 minut.
![Krok 1 - Faszerowana Cukinia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faszerowana-cukinia34-2.jpg)
Cebulę, cukinię i paprykę podsmażaj na maśle na złoty kolor.
Na końcu dodaj kuskus i całość dokładnie wymieszaj.
![Krok 2 - Faszerowana Cukinia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faszerowana-cukinia35-2.jpg)
![Krok 3 - Faszerowana Cukinia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faszerowana-cukinia36-2.jpg)
Przygotowanym farszem nadziewaj podpieczone cukinie.
Na wierzchu posyp je żółtym serem.
Piecz około 15 minut w 180 st.C.
![Krok 4 - Faszerowana Cukinia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faszerowana-cukinia37-2.jpg)