Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Faszerowana papryka na ostro

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 5 sztuk
mięso mielone 300 g
kasza jaglana 1 szklanka
woda 2 szklanki
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżeczka
pieczarki duszone 3 łyżki
natka pietruszki 1 garść
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka na ostro

Paprykę umyć i osuszyć, następnie odciąć jej górną część i usunąć ze środka gniazdo nasienne. Na rozgrzanej patelni usmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę. Gdy będzie już zeszklona dodać mięso mielone i poddusić – przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. W międzyczasie ugotować (na sypko) kaszę. Do mięsa dodać posiekaną pietruszkę, pieczarki i kaszę – dokładnie ze sobą połaczyć. Powstałym nadzieniem faszerujemy paprykę, którą ustawiamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w piekarniku 30 minut w temperaturze 170 stopni (do miękkości papryki)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 03.11.2012 18:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak