Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Faszerowane bakłażany

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan
cebula
pierś z kurczaka
ser żółty 2 plastry
natka pietruszki
pomidory 2 duże
oliwa
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane bakłażany

Bakłażana przetnij na pół włóż do pieca w 180 stopni na 20 min.Poczekaj aż ostygnie.Wytnij nadmiar miąższu Łódeczki posól wyłóż serem i pokrojonymi pomidorami i skrop oliwą.Pieczoną pierś z kurczaka pokrój w kostkę,połącz z miąższem z bakłażana,przypraw,dodaj posiekana cebulę i pietruszkę połóz na bakłażana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak