Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jaja w panierce
Kroki postępowania
Ostudzone, ugotowane jajka na twardo obieramy ze skorupek, przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka, które rozcieramy widelcem. Następnie dodajemy do nich cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz szynkę pokrojoną w niewielkie kawałki. Dodajemy majonez oraz chrzan Smak i sól z pieprzem do smaku. Dokładnie wszystko mieszamy. Farsz nakładamy do białek (ściśle).
![Krok 1 - Faszerowane jaja w panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faszerowane-jaja-w-panierce1-2.jpg)
![Krok 2 - Faszerowane jaja w panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faszerowane-jaja-w-panierce2-2.jpg)
Na patelni rozgrzewamy olej. Jajka smażymy po jednej stronie, tj. tam gdzie jest bułka (smażyłem dosłownie minutę, skończyłem układać na patelni, a te co były włożone jako pierwsze już były rumiane).
![Krok 3 - Faszerowane jaja w panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faszerowane-jaja-w-panierce3-2.jpg)
Wyciągamy na talerz, a następnie układamy na specjalnym półmisku i dekorujemy szczypiorkiem lub natką pietruszki.
![Krok 4 - Faszerowane jaja w panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faszerowane-jaja-w-panierce0-2.jpg)