Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Faszerowane jajka z szynką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
szynka 10 dag
ogórek konserwowy 2 szt
majonez tradycyjny 2-3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka z szynką

Jajka zagotować na twardo w lekko osolonej wodzie, ostudzić. Jajka obrać ze skorupek ale tylko do połowy. Odkroić górną część obranego jajka. Z jajek wydrążyć żółtka i rozdrobnić widelcem. Szynkę oraz ogórki pokroić w drobną kostkę. Dodać do żółtek. Dodać majonez oraz przyprawy i wymieszać. Wgłębienia po żółtkach napełniać farszem. Za pomocą łyżki do lodów formować kulki i nakładać na wierzch jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 06.03.2014 21:17
święta tuż tuż
fotoviderek 09.02.2014 09:03
Wyglądają przepięknie :)
Jusiaa 08.02.2014 15:32
Świetnie się prezentują :)
Adamorek 08.02.2014 15:25
super na wielkanoc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak