Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Faszerowane podudzia

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 2 kg
pieczarki 1/2 kg
ser żółty 10 dag
koperek 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane podudzia

1. Wyjmujemy z udek kości, obsypujemy przyprawami, odstawiamy no godzinę do lodówki
2. Pieczarki myjemy, bardzo drobno siekamy, możemy zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odrobinę solimy, mieszamy z koprem, smażymy do odparowania wody
3. Podudzia lekko rozbijamy, rozsmarowujemy na długości każdego farsz pieczarkowy, kładziemy na brzegu kawałek sera, zwijamy w rulon.
4. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy 40 min w temp. 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 27.01.2017 12:48
bardzo dobre
w mojej kuchni 25.01.2017 11:10
smaczne jedzonko...
mirosława4 25.01.2017 11:08
bardzo dobre
Bożena Matuszczyk 25.01.2017 09:49
Pomysłowo i smacznie;)
jagoda5913 25.01.2017 00:51
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak