Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane udka
Kroki postępowania
Z każdego z nich zdjąć skórę prawie do końca kości.
![Krok 1 - Faszerowane udka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faszerowane-udka27-2.jpg)
W zgięciu udka odciąć jedną kostkę a drugą część na której trzyma się skóra zostawić.
![Krok 2 - Faszerowane udka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faszerowane-udka28-2.jpg)
Po chwili dodać pokrojoną w kostkę cebulę, następnie również pokrojone w kostkę pieczarki i obie papryki.
Wszystko smażyć około 5 - 6 minut.
![Krok 3 - Faszerowane udka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faszerowane-udka29-2.jpg)
Tak przygotowany farsz podzielić na cztery części.
![Krok 4 - Faszerowane udka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faszerowane-udka26-2.jpg)
Każde wyrtybowane udko napełnić ciasno farszem, zawinąć ewentualne wystające brzegi i układać łączeniem do dołu w naczyniu żaroodpornym.
![Krok 5 - Faszerowane udka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faszerowane-udka25-2.jpg)
Naczynie wstawić do piekarnika, nastawić na 175 stopni a zegar na 40 minut.
![Krok 6 - Faszerowane udka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faszerowane-udka24-2.jpg)
Ja podałam z ryżem ugotowanym na pomarańczowo i fasolką szparagowa z bułką tartą.
![Krok 7 - Faszerowane udka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faszerowane-udka23-2.jpg)