Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

faszerowane ziemniaki

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki młode
12 szt
serek śmietankowy
150 g
oliwa
2 łyżki
szczypiorek
0.5 pęczka
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
ryba wędzona
50 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 (gruboziarnista)
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane ziemniaki

Bardzo dokładnie oczyść ziemniaki,nie obieraj ich.Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia,połóż kartofle i polej je oliwą.Posyp solą.Piecz ok.35minut w temp.190stopni.Posiekaj szczypiorek i wymieszaj z serkiem,dodaj pieprz.Przestudzone ziemniaki natnij na krzyż.Lekko je przyciśnij aby się otworzyły.Wystudzone ziemniaki faszeruj serkiem ze szczypiorkiem(użyj małej łyżeczki).Udekoruj wędzoną rybą(zamiast ryby na wierzch możesz położyć szczypiorek lub natkę pietruszki).Podawaj jako danie główne lub jako przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak