Przepis i sposób przygotowania na: Faworki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Faworki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-13-2.jpg)
![Krok 2 - Faworki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-14-2.jpg)
![Krok 3 - Faworki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-15-2.jpg)
![Krok 4 - Faworki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-16-2.jpg)
![Krok 5 - Faworki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-17-2.jpg)
![Krok 6 - Faworki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-18-2.jpg)
mąka tortowa | 250 gr |
masło | 25 g |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 szczypta |
żółtko jajek | 4-5 szt |
smietana 18% | 3-4 łyżki |
cukier puder | 100 gr do posypania |
olej rzepakowy | 300 ml do smażenia |
spirytus | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: