Przepis i sposób przygotowania na: Faworki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Faworki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki9-2.jpg)
Wyrobione ciasto bić wałkiem ok 15 minut lub dłużej.
Im dłużej tym lepiej:)
![Krok 2 - Faworki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki10-2.jpg)
![Krok 3 - Faworki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki11-2.jpg)
![Krok 4 - Faworki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki12-2.jpg)
![Krok 5 - Faworki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki13-2.jpg)
mąka | 2 szkl |
żółtko jajek | 4 szt |
śmietana 18 proc | 5 łyżek |
cukier | 1/2 łyżeczki |
sól | 1/2 łyżeczki |
olej | 1 litr |
cukier puder |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: