Przepis i sposób przygotowania na: Figi w cieście polane syropem klonowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Figi w cieście polane syropem klonowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/figi-w-ciescie-polane-syropem-klonowym1-2.jpg)
Z ciasta wykrawamy ok. 8 cm kółka.
![Krok 2 - Figi w cieście polane syropem klonowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/figi-w-ciescie-polane-syropem-klonowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Figi w cieście polane syropem klonowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/figi-w-ciescie-polane-syropem-klonowym3-2.jpg)
Pieczemy ok. 15-20 minut w 180 C.
![Krok 4 - Figi w cieście polane syropem klonowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/figi-w-ciescie-polane-syropem-klonowym4-2.jpg)
mąka pszenna | 250 g |
młody jęczmień sproszkowany | 3-4 g |
żółtko jajek | 1 |
drożdże | 20 g |
mleko 2% | 90 ml |
cukier | szczypta |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 1/2 łyżeczki |
olej rzepakowy | 30 ml |
sól | ok. 1/4 łyżeczki |
figi | 8 sztuk |
ser brie | ok.190 g |
miód prawdziwy | 4 łyżeczki |
syrop klonowy | do polania |
ziarna sezamu | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: