Przepis i sposób przygotowania na: Fileciki rybne w delikatesowym sosie
Kroki postępowania
![Krok 1 - Fileciki rybne w delikatesowym sosie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fileciki-rybne-w-delikatesowym-sosie1-2.jpg)
Pozostały tłuszcz ze smażenia ryb uzupełniamy, smażymy na nim cebulę pokrojoną w piórka i czosnkiem posiekanym w małą kosteczkę. Gdy składniki się zeszklą, dodajemy pokrojone w paski pieczarki i paprykę.Smażymy 3 minuty, dodajemy przyprawy, cukier, ocet, zagotowujemy i trzymamy na ogniu jeszcze 3 minuty, często mieszając. Do gorącego sosu wkładamy filety, gotujemy 1 minutę.
![Krok 2 - Fileciki rybne w delikatesowym sosie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fileciki-rybne-w-delikatesowym-sosie2-2.jpg)
Porcję ryby podajemy na zimno, lekko polane sosem.
![Krok 3 - Fileciki rybne w delikatesowym sosie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fileciki-rybne-w-delikatesowym-sosie3-2.jpg)