Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w cieście
Wrzucić kawałki mięsa do miski z ciastem. dokładnie wymieszać. W rondlu rozgrzać olej i łyżką wkładać porcje mięsa. Smażyć w głębokim oleju na rumiano z obu stron.
filet z kurczaka | 1 kg |
mąka pszenna | 2/3 szkl |
maka ziemniaczan | 0,5 szkl |
woda | 0,5 szkl |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
sos sojowy | 1 Łyżeczka |
jajko | 2 szt |
pieprz | do smaku |
sól | do smaku |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: